Thursday, August 18

tutorial main meriam

sempena Ramadham yang mulia ni gua pon nak buat benda baik lah, gua nak kongsi ilmu ni, haaa kongsi ilmu ni perkara baik, gua nak ajar lu orang main meriam, alaa gua tahu ada readers gua ni tahu main game online je, gua langsung tak permah main game online, sumpah cakap tak reti.so back to topic, gua nak buat tuto tentang main meriam tin atau ada orang panggil meriam tanah, hehe, meriam ni tak berbahaya kot sebab gua main dengan kawan-kawan gua takde lagi yang mati mahu pon putus jari.
so bahan-bahan yang perlu ada ialah
-kabaid
-tin biskut
-kayu panjang
-air
-surat khabar*optional




1.tebuk sedikit di bahagian atas tin macam ni

2.sediakan kabaid di dalam bekas kecik,alaa bekas letak je kabaid pastu taruk air nanti kabaid tu berbuih,tapi jangan pegang sebab panas-.-
\
3.langkah seterusnya tutup kabaid tu dengan tin yang berlubang tadi,tapi mintak jasa baik rakan   anda semua untuk menutup bekas tersebut bagi memastikan gas daripada kabaid tu tak terkeluar.


4.kemudian ambik surat khabar tadi then gulung gulung kat hujung kayu panjang tu pastu nyalakan api,lepas tu suruh kawan yang tutup lubang tu lari kalau tak meletup nanti kene dia



5.kemudian kalau anda masih hidup, anda akan dapat hasil yang begini
ok senang kan?tapi kalau lu orang kudung mana mana bahagian jangan salahkan gua, main atas risiko sendiri, gua main tak jadi apa lagi, gua rasa main meriam ni lagi feel, nak nak main then perang dengan geng lain, ni setakat duduk depan komputer,tembak-tembak orang, macam takde life je gua tengok.



notakaki:play it at your own risk




Like kalau anda suka!

10 comments:

Cik Domo said...

umagaiii..siap ada tuto lagi tu...
kah3x

DaYaH JeLitA said...

aku dah try..and aku kudung skrang!!!! ko kena bertanggungjawab..muahahahaha

Umie Artoqiemie said...

terima kasih atas tutorial, aku nak gi main meriam malam ni..

Siti Mashitah Saidin said...

besh nih!

budaksetan said...

haha, mesti ah:D


grr,aku tak bertanggungjawab,


bagus umie:D

mama tak leh main-.-

My MiRa said...

huhuhu


mira datang sini ya...

Cik Bell said...

haha..main meriam nie pun ada tuto..hebat2..hati2 main meriam..harini mgkin slamat..utk akan dtg? hati2 yer..jgn msuk tv pulak.hihihi

budaksetan said...

masok tv baru femes, hihi

Lea IsNaw! said...

demo xde ker?
sy lukisan-lukisan ni x faham sikit XD

budaksetan said...

HAHA, TAKDE ;P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...