Saturday, January 14

cerita di sekolah:even asshole can be a leader

tahun terakhir guwa jejak kaki ke sekolah,memang tahun depan jangan harap guwa masuk form six guwa tanak.dan kali ni guwa nak cerita pasal sekolah lah,sejak jadi form five ni semua jawatan guwa nak,semua pangkat guwa nak dan guwa masih menyesal tak masuk sekolah science kat berang terengganu yang guwa dapat dulu time form four,menyesal bhaii menyesal,jadi buat adik-adik yang dapat tawaran pindah sekolah tu pergi lah,jangan tolak kalau takde halangan menghalang


dan kali ni guwa nak cerita pasal jawatan,ye guwa tahun ni ketua kelas,eh dulu guwa pengawas tahu,tapi guwa letak jawatan,sebab guwa tak suka,lepas tu cikgu ada panggil suruh jadi pengawas balik lepas tu siap cakap guwa boleh jadi ketua pengawas lagi,har har har tapi apakan daya,ada jugak sebahagian cikgu yang hasad dengki dengan guwa,last-last guwa tak jadi pengawas dah.guwa jadi manusia biasa.


hari tu time mesyuarat agung rumah sukan,guwa ada calon sorang member guwa dari kelas ketiga jadi ketua rumah sukan tu,lepas tu dia kene fight dengan ketua pengwas yang juga calon ketua rumah sukan tu.member guwa tu biasalah,budak kelas ketiga kan lawan dengan budak science stream,cecikgu mesti ah pilih ketua pengawas yang duduk kelas science stream tu.tapi masalahnya time undi tu budak kelas ketiga tu menang but cikgu still tanak bagi dia jadi ketua sebab dia budak kelas ketiga.guwa musykil betul mana pergi sistem demokrasi eh?cikgu cakap dia guna kuasa veto dia.jadi guwa rasa cikgu tu sama je dengan lima kuasa besar dunia ni yang duduk dalam PBB, takde beza nye lah cikgu dengan dorang tu kalau cikgu duk guna kuasa veto tu.


para guru semua tak yakin yang budak kelas ketiga tu takleh memimpin, eh kemon lah,kalau seseorang tu diberi tanggunjawab dia akan buat lah,guwa kenal dengan member guwa tu,bukannya guwa tak support budak science stream tu,tapi dia dah banyak jawatan,dah jadi ketua pengawas confirm nanti markah dia nak masuk universiti tinggi,dah budak kelas ketiga ni haram takde kan cikgu?macam mana masa depan dia nanti?cikgu fikir?kemon lah,sistem cikgu buat ni macam sistem kasta kot,murid kene gred kan lah apa lah,cikgu ingat budak kelas hujung tu takde perasaan ke?dorang pon nak jugak rasa pegang jawatan,nak jugak rasa masuk universiti nak jugak jadi anak ikan cecikgu kat sekolah tu,bukan semua nak duduk kelas belakang tu,tapi dah tu takdir dia,dah tu tahap yang depa mampu.


faham even asshole can be a leader?

even asshole can be a leader tahu cikgu!?


guwa dulu lepas berhenti jadi pengawas tu teruk jugak perangai guwa,tapi time pengawas dulu guwa baik sebab cikgu bagi guwa jawatan,bagi guwa tanggungjawab.dan sekarang guwa tak jadi asshole dah,guwa jadi dickhead xDDD

notakaki:seriously no offence lah cecikgu,guwa luahkan pandangan je,sesiapa mohon jangan terasa,guwa tak mention guwa punya sekolah.buat bebudak batch 95 goodluck SPM guwa ucapkan :D




Like kalau anda suka!

5 comments:

L said...

huhu.. redha jerlaa.. benda yang lepas biarkan lepas. skrg ni fokus,, study betol2.. takda la nyesal la nt...

Jom baca sekejap..=)
http://lolz-l.blogspot.com/2012/01/berkata-dengan-lemah-lembut.html

CekbOlat-bOlat said...

gua form 5,gua ketua kelas gk.. hum xpenah lagik jdi pengawas.. sokmo hidup.. *ecececeh ayat psrah

chemay said...

time sekolah dulu2.,
chemay pergi sekolah pon jarang.
hahaha.

eh.
hye adik!
(bajet tua sangat)

A retarded kitty said...

diskriminasi budak kelas depan dengan budak kelas belakang

ayanuts said...

iisshhh knp ada cikgu yg mcm tu ye..spttnya cikgu kena support ank murid

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...