Friday, November 11

melayu kita.3gp [12SX]

gambar ihsan google bukan koleksi guwa sumpah


oh ya relax ni bukan entry lucah,sumpah guwa tak tipu.guwa cuma nak bagi tahu guwa busy sekarang cari duit,yelah guwa cari duit lebih semua sebab lu orang tanak kasi guwa duit,kasi klik itu nuffnang lah,haha guwa sekarang buat part time kat restoran melayu, ye guwa ulang melayu bukan mamak,tapi pekerja orang siam, cakap apa dengan guwa pon guwa tak paham mat siam tuh.tapi guwa tak kesah pon sebab makanan dia sedap.kah kah kah


kengkadang guwa pelik dengan melayu ni, time maghrib mesti banyak orang datang lepak kat restoran guwa kerja tu apasal eh?guwa nak sembahyang pon susah sebab order banyak.bukan ke time maghrib kene duduk rumah?buat apa lepak kat kedai?kenapa tak pergi surau?ok lantak lah yang untung bos guwa,nanti guwa dapat gaji lebih.


tapi pernah sekali guwa jalan ada sorang pakcik tuh panggil guwa siap bawak anak lagi, dia cakap 'bang kira bang' guwa rasa macam shilake, guwa dipanggil abang?muka sikit punya babyface dia panggil abang

guwa banyak nak cerita pasal orang melayu ni,bukan guwa nak kutuk bangsa sendiri tapi hakikat guwa check i.c guwa pon melayu,guwa pon berpegang dengan kata-kata Hang Tuah TAKKAN MELAYU HILANG DI DUNIA' tapi guwa berpegang jugak dengan kata DR.M 'melayu mudah lupa'  hihi

ni DR.M cakap 





Like kalau anda suka!

13 comments:

Jiwa Kamikaze said...

oh yeah,... xkan hilang melayu di dunia,..

Izzah Idz said...

argghh!!sedih,seram,marah,takot..semua rasa yg xbest ada bila tengok gambaq ats tu..aishhh!!
baguih la hang keja..rajin2..anak sapa la ni??:)

A.J De's said...

Eh, restaurant tu bapak gua punya kawan yang punya. Gua kasi tau eh ? kihkihkih.

budaksetan said...

@JK:tak kan hilang,tapi budaya yg hilang kot nanti -.-

@II:haha lek lek,ni anak org bukan anak setan :P

@AJ:kasi lah tahu,tu pon kawan bapak aku jugak :P

aleen aiden said...

aaaa tidakkkkk!!!!

budaksetan said...

@AA :apa yang tidak?HAHAHA

SoutulMujahid said...

entry xde kaitan dgn gambar kat atas. membuatkan aku gersang keseorangan.

budaksetan said...

haha,tgk gitu pon dah gersang? XDD

YasminLaa said...

Gambar atas tu diambil dari video ke? Wahahah :D

Btw hai tuan empunya blog ;)

budaksetan said...

tapi bukan saya punya video lah,saya tak pernah tgk video macam tu,hihi
hai :D

leeloo3173 said...

law nengok rata2 yg salu amek gamba time wat menda xsenonoh mesti yg muka huduh kulit gelap dan xbrapa nk cantik + encem....nak nengok pown tade selera~ haish bila lak org cantik + encem nk tangkap gamba diorg pastu sebar merata ea...

Douche Bag said...

Bangga dengan budak yg sama umur dgn aku ni, haha. Kau dan dan je kan 'nak sembahyang' tu tetiba bold. Jelake , haha XD

Anonymous said...

Assalamualaikum smua.. Perlukan kerja part time dan side income hanya dari rumah? Sila lawati url ini.. Semoga dapat membantu anda..

http://www.jobdirumah.com/izwanshah81

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...