Tuesday, August 23

cerita di sekolah #5

assalamualaikum~~




ok gua nak sambung lah cerita gua kat sekolah,gua bukan setakat sekolah menengah je, well of course time kecik-kecik gua sekolah, tapi time umur gua lima,enam tahun, gua tak pergi tadika, gua pergi PASTI tahu?kalau tak tahu PASTI stand for Pusat Asuhan Tunas Islam, well tu nampak gua sangat islamik kan?




time sekolah ni tak macam tadika, semua kene belajar, mengeja, mengira, membaca tak macam tadika tu semua, kadang-kadang belajar menyanyi lah, apa lah, nampak tak berfaedah pon ada gua rasa,tengok lah kat tv sekarang, sampai mengajar lagu christian pon ada, teruk betul


gua dulu first day masuk tadika, gua suruh mak gua tunggu kat luar kelas, sebab gua takot lagi time tu, biasalah, gua kecik kecik comel, takut jadi mangsa manusia pedo (",) tapi ending nye gua kene tinggal sorang-sorang jugak, sampai hati mak gua buat gitu, tapi akhirnya, cara didikan sebegitu buat gua jadi lelaki sejati, tak percaya ke gua lelaki sejati?kalau tak caya nak tunjuk bukti ni?*tangan check dalam seluar*


tapi time rehat paling best, time rehat bukan macam dekat tadika, makanan semua cikgu sedia apa, kalau kat PASTI kene beli sendiri, bayang lah umur lima tahu gua dah pandai shopping kat kantin, bangga betol rasa, makanan pon murah je, air sirap  adalah harga seposen je segelas, tapi air tak sampai segelas, setengah gelas jeee, strategi bisnes yang amat berkesan gua rasa kan untuk menipu kanak-kanak comel seperti gua?


dah tu gua ingat lagi, nasi lemak dia mahal kot time tu, lima posen, yelah bagi gua lima posen dah mahal, tapi nasi lemak lima posen sape tanak kan?
sekadar gambar hiasan

so hasil didikan mak gua hantar belajar kat PASTI ni lah hasil gua? berkualiti kan? so moral of the story, hantar lah anak-anak kecil ke PASTI, Insyaallah tak jadi setan





Like kalau anda suka!

11 comments:

Umie Artoqiemie said...

gamba x leh blaa..

FIPPER TONGGEK said...

kesian nora danish.. tak pasal2 jadi model

budaksetan said...

nampak tak nasi lemak lima posen dia?HAHA


hehehe

FIPPER TONGGEK said...

okay. dah paham.. nasi lemak rupenye

budaksetan said...

lambat!HAHA

Shawn Razaleigh said...

nak nasik lemak kerang

budaksetan said...

nasi lemak ayam la,lagi best

Siti Mashitah Saidin said...

hahahaha! tapi ko macam seth-tan gak!

budaksetan said...

memang macam seth tan:P

dakwat hitam said...

ye PASTI lu menjadi setan cemerlang terbilang gemilang macam skang nie kan..

budaksetan said...

HAHAHA, gua memang cemerlang XD

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...